L'objectiu d'aquest blog és una passejada cultural pel món de la poesia i del teatre i conèixer la creativitat poètica de casa nostra.

dimarts, 28 de juny del 2016

Niu d’Art Poètic homenatja Anna Dodas



Els recitals poètics mensuals del Niu d’Art de Parets del Vallès palesen una orientació basada en l’afirmació de la llengua catalana com a protagonista i objectiu central de cada actuació però amb la mà estesa a totes les llengües que es parlen en l’actualitat a Catalunya amb la finalitat de convertir en realitat l’autèntica globalitat de convivència. El recital del mes de juny celebrat a la Sala Basart de la Cooperativa no fou aliè a l’objectiu de convivència amb poemes de llengua castellana i desitgem en un futur no llunyà, com ja ha esdevingut en un  recital, la presència de llengües germanes que es parlen a Parets del Vallès i a la Comarca. Un exemple d’aquest objectiu el tindrem en el recital de la Festa major d’Estiu dedicat a la poesia anglesa dels EE UU d’Amèrica, amb la corresponent traducció al català.
Isidre Oller, vicepresident del Niu d’Art, va fer una glossa molt acurada de la personalitat literària de la jove poeta catalana, vilment assassinada quan amb una altra companya es dirigien a l’Alguer. La poesia d’Anna Dodas, va remarcar Isidre Oller, és una poesia amb una projecció de futur per la seva qualitat literària i per la seva clara vessant humana. Els rapsodes assistents ho feren palès recitant tots ells un poema d’Anna Dodas, poemes acceptats molt afectuosament i solidàriament aplaudits.

L’actuació de la Coral del Casal Sant Jordi hi aportà la sensibilitat de la música, germana bessona de la poesia i portaveu de les il·lusions més entranyables del ser humà. Francament l’aportació d’una Coral de Gent Gran hi col·laborà amb el valor afegit de l’eterna joventut, no només amb les cançons sinó amb l’entusiasme i companyonia en el brindis finals amb una copa de cava a les mans per comentar el recital, recordar belles cançons, refermar l’amistat i enfortir la convivència. Un exemple la relació de convivència cultural de la gent del Niu d’Art i la Coral del Casal Sant Jordi.

dimarts, 14 de juny del 2016

CONCERT CIRCULAR, LA MÚSICA FONT DE VIDA


La foscor esdevé també camí del ser humà,
la música, la seva llum
i font que saona idees i emocions .
Els camins de la vida dibuixen el mandala,
cada so es torna color,
cada moviment  pas de dansa,
i cada sospir pinzellada creadora.
 Concert circular, font que aviva  pinzells,
pinzells musicals que dibuixen la dansa,
guitarres, violins, instruments de vent i percussió,
i llurs notes musicals coloren petjades de la dansaire
creadores de la imatge del mandala.
 Mandala musical de concert circular
alena l’esperit del malalt,
enriqueix la il·lusió de petits i grans,
il·lumina el pensament,
 vigoritza el sentiment,
i l’ésser humà esdevé SOL de la història.
           
 Un Concert Circular és l'art de la centralitat de la música que desvetlla el poder creatiu de la persona i esdevé medecina que omple l'esperit d'esperança d`un futur de vida plena.


diumenge, 5 de juny del 2016

Si la vida fos un poema..


Sovintegen moments de l’existència en els que els sentiments causen unes íntimes sensacions de felicitat, talment com si la teva persona se sentís embolcallada per les essències més exòtiques d’un jardí oriental. Són aquells moments en els que la vida respira fragàncies plenes d’humanisme passejant-se pel jardí del paradís de la humanitat. Els cos perd les sensacions de matèria i levita per les emanacions de l’esperit. Són aquells moments en el que el ser humà se sent poesia i escriu el gran poema de la seva  vida i intueix la necessitat d’arxivar les seves emocions en poemes. La poesia crea un ambient equilibrat entre les necessitats del cos i les urgències de l’esperit. Són moments generats per velles amistats que et conviden a compartir un dinar, un sopà, un aniversari o un esdeveniment entranyable. I quan els records del moment són més autèntics, forjats en situacions bones o dolentes, la trobada compartida produeix aquelles sensacions que només tenen un adjectiu, poètiques i la vida un poema. Senzillament és sublim que la vida ens proporcioni moments d’aquesta qualitat perquè ens regala eines per superar els moments adversos i les situacions de malestar. Personalment li estic molt agraït a la vida perquè en les meves velleses em fa viure sensacions d’un excel·lent humanisme que la poetitza  i em regala idees i emocions per oblidar i reparar moments d’errors no volguts però comesos. La vida en els  moments de felicitat posa davant els ulls el veritable sentit de perdonar i de ser perdonat. La creativitat de la poesia reconverteix les capacitats físiques i psíquiques marcant el camí i els objectius dels éssers humans. Tots necessitem sentir la urgència de moments d’intimitat feliç per ser capaços de trobar el veritable camí de la nostra vida. I aquests moments feliços ens el proporcionen els altres i els signem amb una encaixada i una forta abraçada. Un dinar, un sopar, una festa són una invitació  a la creativitat poètica que li pot donar a l’existència un gir important i un futur d’horitzons enlluernadors. Existeixen aquests moments i cal saber-los llegir i llegir-los des de la sinceritat i la honestedat per entendre’ls, interpretar-los i sobre tot viure’ls. Gràcies als amics que em conviden a saber llegir la importància dels moments de convivència de la meva vida. Quan hi penso me n’adono que m’inspiren el poema del meu jo. Gràcies.